Ronioci interventne policije upoznali djecu s podvodnim svijetom

  • Slika /2022/ronioci s djecom.jpg
  • Slika
  • Slika

Djeca su bila oduševljana što mogu isprobati ronjenje, a ronioci interventne policije poručili su da će se uvijek rado odazvati ovakvim edukativnim aktivnostima

Foto: PU istarska

Policijski službenici uvijek se rado odazivaju na pozive na suradnju pa su tako jučer ronioci Interventne jedinice policije Pula educirali djecu u ronilačkom kampu u Balama.

Nakon što su zaprimili poziv ronilačkog centra The Old Diver iz Bala da održe prezentaciju ronjenja djeci koja borave u ljetnom kampu, policijski službenici nisu dvojili ni trenutka, već su se odmah odazvali pozivu. Naime, Općina Kanfanar i Društvo naša djeca Kanfanar već godinama organiziraju ljetni kamp u Balama za djecu od sedam do petnaest godina, a ronilački centar svake godine besplatno organizira probni zaron za onu djecu koja žele na jedinstven način upoznati čari podvodnog svijeta.

Budući da je ove godine za probni zaron bilo zainteresirano puno djece te ronilački centar nije mogao sam pružiti djeci to iskustvo, a isto tako nikom nisu željeli uskratiti mogućnost upoznavanja podvodnog svijeta, obratili su se za pomoć policiji. Policijski ronioci odlučili su im pomoći te su djeci prvo prezentirali opremu koju koriste u svom svakodnevnom radu, a potom su ih poveli na jedinstveno putovanje podmorjem.

Tridesetak osnovnoškolaca bilo je oduševljeno što su u pratnji policijskih službenika mogli isprobati tišinu podmorja, a po završetku ''discovery'' ronjenja nisu prestajali pričati o tome što je tko vidio i kako je doživio ljepotu podvodnog krajolika.

''Drago nam je što smo imali priliku sudjelovati u ovom projektu. Počašćeni smo osmjehom najmlađih i oduševljenjem koje su pokazali prilikom ronjenja te ćemo se uvijek rado odazvati ovakvih edukativnim aktivnostima'', poručili su ronioci Interventne jedinice policije Pula.
 

Stranica