S ukradenim karticama ulazili u hotelske sobe

Slika PU_I/policija natpis2.jpg

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje nad četvoricom državljana Slovačke u dobi od 31, 28, 25 i 21 godinu te je utvrdila osnove sumnje da su počinili tri kaznena djela teške krađe i dva kaznena djela krađe.

Foto: Ilustracija

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje nad četvoricom državljana Slovačke u dobi od 31, 28, 25 i 21 godinu te je utvrdila osnove sumnje da su počinili tri kaznena djela teške krađe i dva kaznena djela krađe.

Naime, u četvrtak u ranim poslijepodnevnim satima policija je zaprimila dojavu o krađi dvije magnetne kartice, koje koriste čistačice za ulazak u apartmane u turističkom naselju na području Poreča. Nakon što su otuđili kartice, počinitelji su pomoću njih ušli u dva apartmana, koje koriste strani državljani, no iz njih nisu ništa otuđili. Prilikom bijega, mladiće su primijetili zaštitari te su obavijestili policiju da su se osumnjičenici udaljili u Škodi, slovačkih registracijskih oznaka. Istog dana u večernjim satima, policijski službenici Policijske postaje Buje su prilikom izlaska iz zemlje na graničnom prijelazu Kaštel kontrolirali Škodu sa četvero državljana Slovačke te su u automobilu pronašli nekoliko mobitela i fotoaparata, odnosno predmete za koje je postojala sumnja da potječu od izvršenja kaznenih djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako su četvorica mladića u četvrtak, osim na području Poreča, istovrsnu tešku krađu počinili i na području Vrsara. Naime, nakon što su od čistačice otuđili ključ za otvaranje soba, Slovaci su ušli u jedan od apartmana i otuđili nakit, mobitel i novac, oštetivši time 34-godišnjeg državljanina Austrije za nekoliko tisuća kuna.

Osim spomenutih teških krađa, četvorica državljana Slovačke na porečkom su području počinili i dvije krađe te su tako u srijedu iz sobe osoblja u hotelu u jednom turističkom naselju otuđili novac i fotoaparat, oštetivši time 22-godišnju djelatnicu za nekoliko tisuća kuna. Tog istog dana mladići su iz šatora u porečkom kampu otuđili torbicu s novcem i bankovnim karticama te jedan iPod, oštetivši na taj način 43-godišnjeg Belgijanca za nekoliko tisuća kuna.

Državljanima Slovačke otkazan je kratkotrajni boravak na području Hrvatske, a po završetku kriminalističkog istraživanja su u petak, odnosno u subotu privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.



Stranica