Sankcionirani vozači koji su se zaustavljali ili parkirali na autobusnim stajalištima

Slika /2018/prometna policija12.jpg

Policija poziva vozače da ne parkiraju i zaustavljaju vozila na autobusnim stajalištima, već da za to koristite predviđena mjesta

Foto: ilustracija

Kao što je i najavljeno, policijski službenici prometne policije su jučer od 9 do 13 sati, u suradnji s tvrtkom Pulapromet d.o.o. i prometnim redarstvom Grada Pule, proveli prometnu akciju tijekom koje su kontrolirali nepropisno parkiranje i zaustavljanje vozila na autobusnim stajalištima.

Tijekom trajanja prometne akcije, policijski službenici zatekli su osam vozača u počinjenju navedenog prekršaja te se protiv njih, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pokreće prekršajni postupak.

Koristimo priliku te ponovno pozivamo vozače na pridržavanje prometnih pravila i propisa. Naime, osiguravanje nesmetanog i sigurnog zaustavljanja autobusa na autobusnim ugibalištima i stajalištima posebno je važno za sigurnost pješake kao jednih od najranjivijih skupina sudionika u prometu, posebice djece, starijih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom. Nemojte stoga parkirati ili zaustavljati vozila na autobusnim stajalištima, već za to koristite predviđena mjesta.

 

Priopćenja