Šestorica privedeni zbog iznude

Slika PU_I/preprata01.jpg

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnovanu sumnju da su šestorica mladića počinila kazneno djelo iznude.

Foto: Ilustracija

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnovanu sumnju da su šestorica mladića počinila kazneno djelo iznude.

Postupajući po prijavi 31-godišnjaka iz Umaga, policija je utvrdila kako su šestorica mladića, 30-godišnjak iz Solina, 26-godišnjak iz Poreča, dvojica 25-godišnjaka, 24-godišnjak i 23-godišnjak iz Tara, krajem listopada došli u ugostiteljski objekt u Umagu, vlasništvo prijavitelja. Tada su od 31-godišnjaka tražili da ih angažira na poslovima pružanja ''zaštite'' i štićenja objekta, uz prijetnju da će mu u protivnom zapaliti ugostiteljski objekt. Nakon što ih je vlasnik odbio, mladići su početkom studenog došli u objekti počeli zastrašivati goste i djelatnike te je 31-godišnjak u strahu za svoju imovinu,  ipak pristao angažirati ih u svojstvu zaštitara, no o svemu je obavijestio i policiju. Policijski službenici proveli su prikrivenu radnju i u klopku ulovili dvojicu mladića s označenim novčanicama, a potom su uhitili i ostalu četvoricu.

Šestorica mladića su po završetku kriminalističkog istraživanja jučer oko 18 sati privedeni kod suca istrage Županijskog suda u Puli.

Zbog sumnje da su također sudjelovali u počinjenju ovog djela, policija traga za još dvojicom mladića, a ujedno pozivamo sve građane i vlasnike ugostiteljskih objekata, koji su imali sličnih iskustava sa zastrašivanjem da s punim povjerenjem prijave takve događaje u nadležnu policijsku postaju, na broj 192, a informacije mogu proslijediti i na e-mail istarska@policija.hr.



Stranica