Sigurna vozačka dozvola

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Održana edukativna radionica i kviz

Foto: Pu istarska

U organizaciji agencije Art Hill iz Zagreba, Policijske uprave istarske i auto škole Tutta Forza iz Pule, u Gimnaziji Pula organizirana je edukativna radionica za srednjoškolce u sklopu projekta „Sigurna vozačka dozvola“. Projekt je osmišljen kako bi se osvijestili mladi budući vozači na sve opasnosti koje im prijete kao vozačima i sudionicima u prometu. Razlog za provođenje projekta loša je statistika na razini Hrvatske u kojoj je razvidno da su upravo mladi vozači česti uzročnici prometnih nesreća.

U kratkom predavanju u prostorijama Gimnazije Pula koje je srednjoškolcima održala policijska službenica za preventivu cestovnog prometa Postaje prometne policije Pula Gordana Kliman Grabar,  istaknula je četiri ubojice u prometu i potakla mlade na odgovorno sudjelovanje u prometu. Gimnazijalcima je istaknula kako je jedan od najvećih problema brze vožnje što daje „instant nagradu“ uz relativiziranje opasnosti, za alkohol je rekla kako i manja koncentracija alkohola u krvi vozača potiče na dokazivanje u prometu i činjenje prekršaja (posebno prekoračenja brzine kretanja). Naglasila je također kako nekorištenje sigurnosnog pojasa dovodi to težih posljedica stradavanja u prometu, a korištenje mobitela za vrijeme upravljanja daje distrakciju na vizualnoj, kognitivnoj, auditivnoj i motoričkoj razini.

U sklopu projekta, uz edukativnu radionicu održan je i kviz „Znanjem do vozačke dozvole", u kojem je sudjelovalo 30 učenika završnih razreda. Za srednjoškolca koji se pokazao najbolji u kvizu znanja i bio najspretniji na poligonu postavljenom na igralištu ispred Gimnazije Pula, auto škola Tutta Forza osigurala je vrijednu nagradu – besplatno polaganje vozačkog ispita za B kategoriju, koju je ove godine osvojila Elena Kleva.

Stranica