''Sigurno i vješto u prometu'' i na području Labina

Slika PU_I/sig.i vješto 187.jpg

Foto: PU istarska  

U sklopu akcije ''Poštujte naše znakove'', na području Policijske uprave istarske se tijekom rujna provode pojačane aktivnosti zaštite djece kao sudionika u prometu pa je tako u četvrtak, u organizaciji HAK-a Pula, na poligonu auto-škole Pučkog otvorenog učilišta u Labinu provedena akcija ''Sigurno i vješto u prometu''.

Preventivnoj su se akciji odazvali učenici prvih razreda OŠ ''Ivo Lola Ribar'' iz Labina i istoimene područne škole iz Katura, OŠ ''Matija Vlačić'' iz Labina i OŠ ''Ivan Batelić'', a među zainteresiranim su se našli i polaznici dječjeg vrtića ''Pjerina Vrbanac'' iz Labina. Svi su oni uz osiguranje policije dopraćeni do poligona auto-škole, gdje se održavala spomenuta akcija.

Uz savjete policijskih službenika glede osnovnih pravila ponašanja u prometu, djeca su uz prezentaciju prelaska preko obilježenog pješačkog prijelaza  i postupanja prema svjetlu semafora, mogla razgledati i službena vozila Ministarstva unutarnjih poslova. Ovakve aktivnosti i slične prometne edukacije učenika prvih razreda provode se tijekom rujna na čitavom području Istarske županije, a sve s ciljem zaštite djece i sprječavanja njihovog stradavanja u prometu.



Stranica