"Sigurno i vješto u prometu" za pulske i rovinjske mališane

Slika PU_I/vijesti/2013/Sigurno u vješto u prometu.jpg

Foto: PU istarska  

Policijski službenici prometne policije Pula i Policijske postaje Rovinj nastavili su s provođenjem pojačanih aktivnosti zaštite djece u prometu, te je tako s predstavnicima  Hrvatskog autokluba  provedena prometno preventivna akcija „Sigurno i vješto u prometu“.

Na Narodnom trgu u Puli su u utorak 10. rujna od 9 do 12 sati, policijski službenici  zajedno s  predstavnicima Auto kluba Pula-Rovinj educirali četiristotinjak mališana o osnovnim pravilima ponašanja u prometu. Učili su ih kako sigurno prelaziti pješački prijelaz na raskrižjima pomoću  improviziranog pješačkog prijelaza i školskog semafora. Također su uz zajedničko fotografiranje djeci pokazani policijski motocikli, a predstavnici Auto kluba su im uručili prigodne poklone.

Policijski službenici PP Rovinj su jučer od 9 do 11,30 sati na Trgu Maršala Tita u Rovinju  zajedno s  predstavnicima AK Pula-Rovinj , te predstavnicima Grada Rovinja proveli preventivnu prometnu akciju u kojoj je dvjestotinjak mališana iz dječjih vrtića Neven i talijanskog dječjeg vrtića Naridola svladalo osnovna pravila ponašanja u prometu. Nakon što su se upoznali s prometnim pravilima, mališani su imali prilike i izvježbati siguran prelazak preko ceste, a potom su se okušali i u vožnji  biciklom.



Stranica