Skenirala kod radi povrata poreza, no ispostavilo se kako je riječ o prijevari

Slika /2019/internet.jpg

Policija upozorava građane da budu oprezni te da ne skeniraju kod prije nego što provjere radi li se o pravoj adresi porezne uprave

Foto: Ilustracija
 
Umaška je policija 30. siječnja zaprimila prijavu 49-godišnjakinje koja je postala žrtvom računalne prijevare.
 
Žena je naime, na svoj račun elektroničke pošte zaprimila poruku s adrese elektroničke pošte koja je djelovala kao adresa porezne uprave i u kojem je obavještena kako je njezin zahtjev za povrat poreza odobren te kako treba skenirati kod iz privitka poradi pregleda zahtjeva. Nakon što je to učinila i upisala tražene podatke, shvatila je da je nepoznati počinitelj s njenog računa skinuo sav novac koji je imala te je događaj prijavila policiji. Time je žena oštećena za više stotina eura.
 
Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a policija ponovno upozorava građane da budu oprezni te da dobro provjere sve zahtjeve koji se odnose na moguća plaćanje ili se od njih traži poduzimanje radnji koje bi mogla rezultirati gubitkom novca. Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara možete saznati na stranicama Ravnateljstva policije, a na MUP TV YouTube kanalu pogledajte kako zaštiti osobne i poslovne podatke.

Stranica