Sletio s ceste zbog neprilagođene brzine

Slika PU_I/policajac piše kaznu na motoru.jpg

Jedna je osoba lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 15 sati na Istarskom ipsilonu, između čvorišta Žminj – Rogović.

Foto: PU istarska 

Jedna je osoba lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko  15 sati na Istarskom ipsilonu, između čvorišta Žminj – Rogović.

Nesreća se dogodila kada je 26-godišnji Riječanin iz smjera Rogovića upravljao vozilom marke Škoda Fabia, riječkih registarskih oznaka te je kod mjesta Pariži, dolaskom u blagi zavoj u lijevo, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom. Nakon što je sletio van kolnika s desne strane, mladić je vozilom udario u smjerokazni stup i prometni znak, uslijed čega je došlo do prevrtanja Škode na bočnu stranu.

Riječanin je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđen, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega slijedi podnošenja optužnog prijedloga.

Budući je uz alkohol, neprilagođena brzina jedan od osnovnih uzročnika prometnih nesreća, i to onih s najtežim posljedicama, policija još jednom upozorava građane da poštuju prometne propise glede ograničenja brzine kretanja te da prilagode brzinu kretanja svog vozila stanju i uvjetima na cesti.



Stranica