Spriječeni u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice

Slika PU_I/granična policija kombi.jpg

Buzetska je policija, u pokušaju ilegalnog prelaska preko državne granice spriječila devet stranih državljana, odnosno 6 muškarca u dobi od 21 do 45 godina, od kojih 4 državljana Somalije, 1 državljanin Eritreje i 1 Afganistana i 3 djevojke u dobi od 18 do 19 godina, 2 državljanke Eritreje i 1 Somalije.

 Foto: Ilustracija 

Buzetska je policija, u pokušaju ilegalnog prelaska preko državne granice spriječila devet stranih državljana, odnosno 6  muškarca u dobi od 21 do 45 godina, od kojih 4 državljana Somalije, 1 državljanin Eritreje i 1 Afganistana  i 3 djevojke u dobi od 18 do 19 godina, 2 državljanke Eritreje i 1 Somalije.

Policijski službenici su strane državljane zatekli 1. svibnja oko 19 sati u niskom raslinju u blizini mjesta Sveti Martin kraj Buzeta, te su zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice uhićeni.

Provedenim postupkom utvrđeno ja da su tražitelji Azila, 1. svibnja oko 10 sati napustili hotel u Zagrebu, te taksi vozilima krenuli prema Buzetu, gdje su namjeravali nezakonito prijeći državnu granicu.

Rješenjem prekršajnog suda, ilegalcima je izrečena kazna zatvora i zaštitna mjera protjerivanja iz RH u trajanju od 6 mjeseci.



Stranica