Stanje sigurnosti cestovnog prometa u PU istarskoj

Slika PU_I/stanje u prometu3.jpg

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano ukupno 11 prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija

Vikend od 20. do 22.1.2017. godine

Tijekom  proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano ukupno 11 prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama stradale su dvije osobe od kojih je jedna osoba teško a jedna lakše ozlijeđena. Alkohol kao uzrok evidentiran je u 2 prometne nesreće.

Ukupno je utvrđeno 393 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina –147 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 30 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 46 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 26 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 24 prekršaja 
  • ostali prekršaji – 120 prekršaja

Tijekom vikenda kontrolirano je 676 sudionika u prometu. Iz prometa je isključeno 36 vozača i 5 vozila.  Izdvajamo:

U petak oko 00,47 sati u Ulici Mate Vlašića u Poreču, policijski službenici su zaustavili automobil Fiat, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnji muškarac. Nad vozačem je obavljeno alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 2,43 g/kg. Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog.

Na području  Policijske uprave istarske 20. siječnja, u vremenu od 14 do 19 sati, provedena je prometna akcija „Nadzor brzine kretanja vozila“. Tijekom prometne akcije kontrolirano je 129 vozača, utvrđeno je 109 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 54 prekršaja prekoračenja brzine.



Stranica