Stanje sigurnosti prometa na cestama tijekom vikenda 2. do 4. prosinca

Slika PU_I/alkotest02.jpg

Tijekom vikenda od 2. do 4. prosinca na istarskim prometnicama dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća od čega 5 PN s ozlijeđenim osobama i 13 PN s materijalnom štetom.

Foto: ilustracija

Tijekom vikenda od 2. do 4. prosinca na istarskim prometnicama dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća od čega 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U navedenim prometnim nesrećama ozlijeđeno je ukupno 10 osoba, od čega su 3 osobe zadobile teške, a 7 lakše tjelesne ozljede.

 

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su:

  • u  9 prometnih nesreća neprilagođena brzina kretanja ,
  • u  2 prometne nesreće utvrđen je alkohol kod sudionika.

 

 Ukupno je kontrolirano 482 vozila i vozača, kojom prilikom je utvrđeno 213 prometnih prekršaja, kako slijedi;

- nepropisna brzina  79 prekršaja,

- nepropisno pretjecanje 6 prekršaja,

- vožnja pod utjecajem alkohola 35 prekršaja,

- vožnja „neregistriranim" motornim vozilom 5 prekršaja,

- nevezivanje sigurnosnog pojasa 19 prekršaja,

- ne korištenje zaštitne kacige 1 prekršaj.

 Iz prometa je isključeno 36 vozača i 5 vozila.

 

U nedjelju 4. prosinca oko 00,05 sati, u naselju Juršići u nadzoru prometa zatečen je 60-godišnjak  iz Žminja, vozač osobnog automobila  marke Ford Focus, pulskih reg. oznaka, kojom prilikom je  provjerom vozača utvrđeno da isti upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta te pod utjecajem alkohola od 1,99 g/kg. Budući da je 60-godišnjak  evidentiran kao višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i da je postojala bojazan da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, isti je  sukladno članku 134. Prekršajnog zakona uhićen, te je doveden na Prekršajni sud u Puli, gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 8 dana.



Stranica