Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Slika PU_I/stanje u prometu2 copy.jpg

Tijekom proteklog vikenda na području PU istarske evidentirano je 16 prometnih nesreća, od čega 7 nesreća s ozlijeđenim osobama i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U nesrećama je stradalo 11 osoba, 3 su teško ozlijeđene, a 8 osoba je zadobilo lakše ozlijede.

Foto: Ilustracija

Od 12. do 14.04.2013. godine

Tijekom proteklog vikenda na području PU istarske evidentirano je 16 prometnih nesreća, od čega   7 nesreća s ozlijeđenim osobama i  9  prometnih nesreća s materijalnom štetom. U nesrećama je stradalo 11 osoba, 3 su teško ozlijeđene, a 8 osoba je zadobilo lakše ozlijede.

 

Najčešće greške kod prometnih nesreća:

  • neprilagođena brzina – 6 prometnih nesreća.

 

Ukupno je kontroliran 591 sudionik u prometu, kojom prilikom su utvrđena 242 prometna prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 103 prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje – 14 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 21 prekršaj,
  • vožnja „neregistriranim" motornim vozilom – 8 prekršaja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 42 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 4 prekršaja.

 

Tijekom proteklog vikenda iz prometa je isključeno 30 vozača i 8 vozila, a izdvajamoslijedeći događaj:

U petak,12. travnja oko 22,45 sati na D-44 u mjestu Ročko Polje, 22-godišnji mladić iz Lupoglava upravljao je osobnim automobilom marke Fiat Uno te je odbio zaustaviti svoje vozilo na znak policijskih službenika, već je nastavio daljnju vožnju. Vozač je naknado zaustavljen i alkotestiran, pri čemu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,44 g/kg. Osim što je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i odbio postupiti po upozorenjima i zapovijedima policijskih službenika, vozač je po zaustavljanju vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, zadržan je u prostorijama policijske postajete je protiv navedenog vozača podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnim sudu.



Stranica