Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Slika PU_I///stanje u prometu2 copy.jpg

Tijekom proteklog vikenda na području PU istarske evidentirano je ukupno osam prometnih nesreća, od čega pet nesreća s ozlijeđenim osobama i tri nesreće s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija

Vikend od 25. do 27. listopada 2013. godine

Tijekom proteklog vikenda na području PU istarske evidentirano  je ukupno osam prometnih nesreća, od čega pet nesreća s ozlijeđenim osobama i tri nesreće s materijalnom štetom. U nesrećama je ukupno stradalo pet osoba, tri su teško, a dvije su lakše ozlijeđene.

 

Najčešća greška kod prometnih nesreća:

  • neprilagođena brzina – 3 prometne nesreće.

 

Ukupno je kontrolirano 660 sudionika u prometu, kojom prilikom je utvrđeno 278 prometnih prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 108 prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje – 21 prekršaj,
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 23 prekršaja,
  • vožnja „neregistriranim" motornim vozilom – 7 prekršaja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 38 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 4 prekršaja.

 

 

Tijekom proteklog vikenda iz prometa je isključeno 32 vozača i 8 vozila, izdvajamo:

U subotu, 26.10.2013. godine u Poreču, na kolniku državne ceste 48 kod mjesta Katun, prilikom redovite kontrole prometa zaustavljen je osobni automobil Renault 4, bez registracijskih oznaka, kojim je upravljao 62-godišnji muškarac iz Poreča. Kontrolom je utvrđeno da je vozač upravljao u trenutku dok mu je vozačka dozvola privremeno oduzeta, neregistriranim automobilom te je odbio ponuđeno mu alkotestiranje. Kako je vozač iskazivao namjeru da će nastaviti s daljnjim upravljanjem vozilom, uhićen je i protiv njega je podnijet optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Poreču, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 7.800,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 12 mjeseci.



Stranica