Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Slika PU_I/stanje u prometuw.jpg

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske dogodilo se 15 prometnih nesreća: jedna s poginulom osobom, četiri nesreće s ozlijeđenim osobama i deset prometnih nesreća s materijalnom štetom. 

Foto: Ilustracija  

Vikend 21.03. do 23.03.2014. godine

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske dogodilo se 15 prometnih nesreća: jedna s poginulom osobom, četiri nesreće s ozlijeđenim osobama i deset prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama, stradalo je ukupno devet osoba, od kojih je jedna osoba smrtno stradala, dok je osam osoba zadobilo lake tjelesne ozljede.

 

Najčešća greška kod prometnih nesreća:

  • neprilagođena brzina – 6 prometnih nesreća.

 

Ukupno je kontrolirano 685 sudionika u prometu, kojom prilikom su utvrđena 304 prometna prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina - 135 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola - 37 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 33 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje - 11 prekršaja
  • ostali prekršaji - 87 prekršaja

 

Tijekom proteklog vikenda iz prometa je isključeno 44 vozača i 7 vozila. Izdvajamo: 

U petak, 21.3.2014. u 18.00 sati, na autocesti A8 (Pazin-Rogovići), od strane policijskih službenika zaustavljen je osobni automobil Nissan Patrol, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnji muškarac iz Matulji. Nad vozačem je izvršeno alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 2.85 g/kg. Daljnjom kontrolom utvrđeno je da je isti upravljao vozilom u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije. Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, vozač je uhićen i sproveden Prekršajnom sudu u Pazinu, gdje mu je nepravomoćnom presudom određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana, novčana kazna u iznosu od 1600 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije, nakon čega mu je određeno zadržavanje u Zatvoru u Puli, gdje je sproveden.



Stranica