Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Slika PU_I///stanje u prometu4.jpg

Tijekom proteklog vikenda, na području PU istarske, dogodilo se 19 prometnih nesreća, od čega jedna s poginulom osobom, šest nesreća s ozlijeđenima i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom 

Foto: Ilustracija

Vikend od 24.6.- 26.6.2016. godine

Tijekom proteklog vikenda, na području PU istarske, dogodilo se 19 prometnih nesreća, od čega jedna s poginulom osobom, šest nesreća s ozlijeđenima i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je sedam osoba, od kojih je jedna osoba smrtno stradala, jedna je zadobila teške tjelesne ozljede, a 12 osoba je lakše ozlijeđeno.

Nepoštivanje prednosti prolaska kao greška evidentirana je u četiri prometne nesreće, dok je alkohol kao uzrok evidentiran također u četiri prometne nesreće.

Ukupno je utvrđeno 386 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina - 155 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola - 19 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem opojne droge - 0 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 36 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje - 35 prekršaja
  • ostali prekršaji - 141 prekršaj

 

Tijekom vikenda kontrolirano je 795 sudionika u prometu. Iz prometa su isključena 23 vozača i 7 vozila. Izdvajamo slijedeći događaj:

U nedjelju, 26. lipnja u 4.10 sati u Puli, Labinska ulica, zaustavljen je osobni automobil Opel Astra, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnji muškarac iz Pule. Nad vozačem je izvršeno alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 1.52 promila. Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan obavezni prekršajni nalog, zbog počinjenog prekršaja za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 3000-5000 kn te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. 



Stranica