Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Tijekom produženog vikenda, na području PU istarske, dogodilo se 19 prometnih nesreća, od čega sedam nesreća s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom.  

Foto: Ilustracija

Vikend od 23. do 26.12.2016. godine

Tijekom produženog vikenda, na području PU istarske, dogodilo se 19 prometnih nesreća, od čega sedam nesreća s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je osam osoba, od kojih je jedna osoba teško ozlijeđena, a sedam lakše. Alkohol kao uzrok evidentiran je u šest prometnih nesreća. 

Ukupno je utvrđeno 235 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 38 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 31 prekršaj
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 39 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 10 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 10 prekršaja 
  • ostali prekršaji – 121 prekršaj

Tijekom vikenda kontrolirana su 535 sudionika u prometu. Iz prometa je isključeno 33 vozača i 4 vozila.  Izdvajamo slijedeće događaje:

U petak, 23. prosinca oko 22.20 sati, 61-godišnji muškarac upravljao je osobnim automobilom Zastava, pulskih registarskih oznaka, Creskom ulicom u smjeru Tršćanske ulice. Izvršenim alkotestiranjem navedenog vozača kod istog je utvrđena koncentracija alkohola od 2.18 promila. Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 5000 kn i izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

U petak, 23. prosinca oko 18.24 sati, 37-godišnji austrijski državljanin upravljao je osobnim automobilom BMW, austrijske registarske  oznake, kolnikom Istarskom ipsilona iz smjera Kanfanara u smjeru Pule, pri čemu se kretao vozilom na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h, brzinom od 167 km/h. Protiv vozača je donesen obavezni prekršajni nalog na iznos od 1000 kn.



Stranica