Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Slika PU_I/vijesti/2017/prometna policija.JPG

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske, evidentirano je devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija

Produženi vikend od 5.1. do 8.1.2017. godine

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske, evidentirano je devet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama nije bilo stradalih osoba, a alkohol kao uzrok evidentiran je u jedenoj prometnoj nesreći.

 

Ukupno je utvrđeno 210 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 51 prekršaj
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 26 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 17 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 16 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 15 prekršaja 
  • ostali prekršaji – 85 prekršaja

 

Tijekom produženog vikenda kontrolirano je 595 sudionika u prometu. Iz prometa je isključeno 30 vozača i 4 vozila.  Izdvajamo:

U nedjelju, 8. siječnja oko 3.40 sati, u Puli na Rivi, policijski službenici zaustavili su osobni automobil BMW, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnjak iz Pule. Nad vozačem je izvršeno alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 1.77 g/kg. Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 5000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

U nedjelju, 8. siječnja oko 0.45 sati, u Puli na kolniku Vodnjanske ulice, zaustavljen je osobni automobil VW, talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnjak iz Vodnjana, a koji se kretao vozilom na mjestu gdje je ograničenje brzine 60 km/h, brzinom od 143 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 5000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.



Stranica