Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Slika /2018/prometna policija12.jpg

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća 

Foto: Ilustracija

U dane vikenda, od 4. do 6. rujna 2020. godine, na području PU istarske evidentirano je 14 prometnih nesreća, od kojih osam nesreća s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri osobe su teže ozlijeđene, a devet osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede. U tri prometne nesreće vozači su  bili pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici tijekom vikenda kontrolirali 402 vozača/vozila te su iz prometa isključili 18 vozača i šest vozila. Tijekom vikenda utvrđeno je 253 prekršaja:
  • nepropisna brzina – 89
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 17
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 23
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 45
  • nepropisno pretjecanje – 14
  • nekorištenje zaštitne kacige – 5 prekršaja
  • ostali prekršaji – 60.
 
Alkohol
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 35-godišnjaka koji je u subotu, 5. rujna u 2.25 sati, upravljao mopedom Aprilia, pulske registarske oznake, kolnikom Arsenalske ulice u Puli, a kod kojeg je utvrđena koncentracija od 1.71 promila alkohola u krvi. Vozaču je izrečena novčana kazna od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom AM kategorije u trajanju od tri mjeseca. 
 
Brzina
Najveće prekoračenje brzine utvrđeno je u nedjelju, 6. rujna oko 10.20 sati, kada je 39-godišnjak  upravljao osobnim automobilom Mercedes, riječke registarske oznake, Istarskim ipsilonom iz smjera  Kanfanara u smjeru Baderne brzinom od 186 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 110 km/h.  Zbog počinjenog prekršaja vozaču je izrečena novčana kazna od 6.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.
 
 
 

Stranica