Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Slika /2018/prometna policija12.jpg

Policijski službenici su i proteklog vikenda nastavili provoditi pojačane aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija
 
Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s poginulom osobom, šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom.
 
U prometnim nesrećama jedna osoba smrtno je stradala, dvije su osobe teško, a pet lakše ozlijeđene. Utjecaj alkohola evidentiran je u četiri prometne nesreće.
 
 
Utvrđeno  je 258 prekršaja, od kojih izdvajamo:
 
  • nepropisna brzina – 91 prekršaj
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 38 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 30 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 44 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 12 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem opojnih droga – 2 prekršaja
  • ostali prekršaji – 41 prekršaj
 
Kontrolirano je ukupno 772 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 36 vozača i 1 vozilo.
 
 
Događaji koji Izdvajamo:
 
 
Na području PU istarske je u noći sa subote na nedjelju provedena prometna akcija „Kontrola alkoholiziranosti vozača“. Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 33 prekršaja od čega 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 2.39 g/kg utvrđena je na području Policijske postaje Labin kod 46-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina. Muškarac je zaustavljen u automobilu Škoda, u subotu oko 22,40 sati u Rudarskoj ulici u Labinu. Isključen iz prometa, a kako je iskazivao namjeru daljnjeg upravljanja vozilom, uhićen je i uz optužni prijedlog priveden nadležnom općinskom sudu, koji mu je odredio kaznu u iznosu od 6000 kn i izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom  B kategorije na teritoriju RH u trajanju od 3 mjeseca.
 

Stranica