Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

Slika /2018/alkohol, formula za nesreću.jpg

Stanje sigurnosti u cestovnom prometu i rezultati prometne akcije kontrole alkohliziranosti vozača

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano 17 prometnih nesreća od kojih jedna prometna nesreća s poginulim osobama, pet prometnih nesreća s ozlijeđenim  osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
U prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, dvije su osobe teško, a osam lakše ozlijeđeno.
 
Utvrđeno je 173 prekršaja, od kojih izdvajamo:
 
  • nepropisna brzina – 81 prekršaj
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 22 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 11 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 11 prekršaja
  • ostali prekršaji – 48 prekršaja
 
Kontrolirano je ukupno 457 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 27 vozača i 8 vozila.
 
Događaji koje zdvajamo:
 
U nedjelju oko 23,10 sati na kolniku Digitronske ulice u Bujama, policijski službenici zaustavili su  automobil Renault, bosansko-hercegovačke registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,18 promila upravljao 50-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je određena kazna u iznosu od 10,000.00 kn i izrečena  zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju od 6 mjeseci.

Rezultati prometne akcije
 
Kao što je i najavljeno, tijekom vikenda je održana prometna akcija „Kontrola alkoholiziranosti vozača i kontrola vozača na opojne droge.
 
Tijekom provođenja prometne akcije kontrolirano je ukupno 176 vozača i vozila. Utvrđeno je ukupno 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem opojnih droga.
 
Najveća koncentracija alkohola 1.26 g/kg, utvrđena je u nedjelju u 3.30 sati, kod 44-godišnjeg vozača  koji je upravljao automobilom BMW kolnikom Partizanskog puta u Puli. Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do otrežnjenja, te mu je određena kazna u iznosu od 5.000,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 2 mjeseca.

 

Stranica