Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

Slika /2018/arena i kaciga.JPG

Policijski službenici su tijekom produženog vikenda provodili aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

U dane produženog vikenda, od 10. do 13. travnja 2020. godine, na području PU istarske evidentirane su četiri prometne nesreće, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a dvije osobe su lakše ozljeđene.

Tijekom vikenda policijski službenici kontrolirali su ukupno 153 vozača/vozila te su iz prometa  isključili deset vozača i četiri vozila. Utvrđeno je 62 prekršaja, od kojih izdvajamo:
·         nepropisna brzina – 25 prekršaja
·         nekorištenje sigurnosnog pojasa – 3 prekršaja
·         vožnja neregistriranim vozilom – 3 prekršaja
·         upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 6 prekršaja
·         ostali prekršaji – 25 prekršaja
 
Djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola su u petak, 10. travnja u 23.20 sati, zaustavili 44-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je upravljao automobilom Opel, pulske registarske oznake, kolnikom ceste D-77 iz smjera Juršića u smjeru Frlina. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2.08 promila te mu je izrečena novčana kazna od 10 tisuća kuna i zabrana upravljanja motornim vozilima na području RH u trajanju od šest mjeseci.

U subotu, 11. travnja oko 19.30 sati, policijski službenici zaustavili su 36-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom Ford, pulske registarske oznake, kolnikom ceste D-77 iz smjera Frlina u smjeru Svetvinčenta. Tijekom nadzora utvrđeno da je upravlja vozilom dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije te su mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna i zabrana upravljanja motornim vozilima na području RH u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica