Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

Slika /2018/prometna policija3.JPG

Policijski službenici su i ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti, a sve kako bi se smanjilo stradavanje u prometu

.Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 12. do 14. lipnja, na području PU istarske evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena, dok su dvije osobe zadobile lakše ozljede. Utjecaj alkohola evidentiran je u četiri prometne nesreće.

Policijski službenici kontrolirali su 582 vozača te su iz prometa isključili 22 vozača i 10 vozila. Utvrđena su 304 prekršaja:
  • nepropisna brzina – 112 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 48 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 19 prekršaja
  • upravljanje neregistriranim vozilom – 11 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 40 prekršaja
  • ostali prekršaji – 74 prekršaja
 
Vozili Ipsilonom preko 200 na sat

Policijski službenici su petak, 12. lipnja u 16.10 sati,  kod odmorišta Bačva na Istarskom ipsilonu kontrolirali 57-godišnjeg vozača koji se, upravljajući osobnim automobilom BMW,  kretao  brzinom od 210 km/h iz smjera Umaga u smjeru Pule, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 10.000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

U nedjelju, 14. lipnja u 18.55 sati, policijski službenici su kod Čvora Medaki na Istarskom ipsilonu kontrolirali 23-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom VW Polo, iz smjera Baderne u smjeru Kanfanara, brzinom od 212 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 10.500 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
 

Stranica