Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

Slika /2018/kolone.jpg

Policijski službenici su i ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti, a sve kako bi se smanjilo stradavanje u prometu

Foto: Ilustracija
 
Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano 10 prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.
 
U prometnim nesrećama jedna je osoba teško, a devet osoba lakše ozlijeđeno. Utjecaj alkohola nije evidentiran u prometnim nesrećama.
 
Utvrđeno je 250 prekršaja, od kojih izdvajamo:
 
  • nepropisna brzina – 78 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 24 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 26 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem opojnih droga – 7 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 41 prekršaj
  • ostali prekršaji – 74 prekršaja
 
Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 563 vozača/vozila. Iz prometa je  isključeno 33 vozača i pet vozila.
 
 
Događaji koje izdvajamo:
 
U noći 27. na 28. lipnja je na području PU istarske provedena prometna akcija „Kontrola alkoholiziranosti vozača i kontrola vozača na opojne droge“.
Utvrđeno je ukupno 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u naselju Štrmac  oko 3.20 sati, kada je 26-godišnji vozač upravljao automobilom Seat Ibiza, pod utjecajem alkohola od 1.65 promila. Vozač je isključen iz prometa, te mu je određena kazna u iznosu od 10000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 
U nedjelju oko 17.20 sati policijski službenici su na Istarskom ipsilonu, između čvora Medaki i odmorišta Limska Draga zatekli 68-godišnjaka koji je upravljao automobilom Volkswagen,  brzinom od 183 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 5000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriju RH u trajanju od 1 mjesec.

Stranica