Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

Slika /2018/prometna policija6.JPG

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda, od 30. listopada do 1. studenoga, na području PU istarske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega tri nesreće s  ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri osobe lakše su ozlijeđene. Utjecaj alkohola evidentiran je u dvije prometne nesreće.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali 374 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 13 vozača i osam vozila, a utvrđen je 221 prekršaj, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 111 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 10 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 9 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 26 prekršaja
  • upravljanje neregistriranim vozilom – 8 prekršaja
  • ostali prekršaji – 57 prekršaja
 
U subotu, 31. listopada oko 7.40 sati, izvršenim nadzorom brzine kretanja vozila utvrđeno je da je 44-godišnji slovenski državljanin upravljao automobilom Mercedes Cestom prekomorskih brigada u Puli brzinom od 127 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 70 km/h. Vozaču je određena kazna u iznosu od 3.000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Umaški policijski službenici su 1. studenoga oko 10.45 sati u Ulici Domovinskih žrtava u Novigradu zaustavili  automobil Audi, pulske registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.68 promila upravljao 38-godišnjak. Muškarac je uhićen te će tijekom današnjeg dana zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti priveden na nadležni sud.
 
 


 

Stranica