Stanje sigurnosti u prometu tijekom vikenda

Slika PU_I/arena i kaciga.JPG

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave istarske dogodilo se 19 prometnih nesreća, od čega 7 nesreća s ozlijeđenima i 12 s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija  

Vikend  10. do 12. veljače  2012. godine

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave istarske dogodilo se 19 prometnih nesreća, od čega 7 nesreća s ozlijeđenima i 12 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama  ozlijeđeno je 13 osoba – jedna je osoba zadobila teške, a 12 lakše tjelesne ozljede.

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su:

  • neprilagođena brzina kretanja - 9 prometnih nesreća,
  • u 4 prometne nesreće  utvrđen je alkohol.

 

Ukupno je kontrolirano 306 vozila i vozača, kojom prilikom je utvrđeno 139 prometnih prekršaja, izdvajamo:

  • nepropisna brzina  - 46 prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje – 19 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola - 18 prekršaja,
  • vožnja neregistriranim motornim vozilom - 5 prekršaja,
  • nevezivanje sigurnosnog pojasa - 12 prekršaja.

 

Tijekom proteklog vikenda iz prometa je isključeno 20 vozača i 5 vozila.

Na području Policijske postaje Rovinj s 11. na 12. veljače provedena je prometna akcija kontrole alkoholiziranosti vozača. Policijski službenici kontrolirali su 20 vozila i vozača te su utvrdili 5 prometnih prekršaja, od čega se u 3 slučaja radilo o prekršaju vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,48 g/kg izmjerena je kod 40-godišnjaka iz mjesta Kresini, koji je zaustavljen na državnoj cesti u Rovinjskom Selu.

Za vrijeme trajanja zimskih uvjeta na cestama dogodilo se 7 prometnih nesreća, od toga 2 nesreće s ozlijeđenima. U tim nesrećama ozlijeđene su 4 osobe, jedna teško, a 3 lakše.Izdvajamo slijedeći događaj: dana 10.02.2012. godine oko 18,30 sati na kolniku ceste Pula – Medulin, uslijed jakog vjetra, došlo je do puknuća grane koja je pala na osobni automobil marke VW, kojim je upravljala 35- godišnja Puljanka. Na osobnom automobilu nastala je materijalna šteta, a granu su s kolnika uklonili djelatnici JVP Pula.



Stranica