Stanje sigurnosti u prometu tijekom vikenda

Slika PU_I/stanje u prometu2 copy.jpg

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je ukupno 11 prometnih nesreća, od čega 8 nesreća s ozlijeđenim osobama i 3 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna je osoba teško ozlijeđena, a 10 je osoba lakše ozlijeđeno.

Foto: Ilustracija

Vikend  23.03.2012. do 25.03.2012. godine

Tijekom proteklog vikenda  evidentirano je ukupno 11  prometnih nesreća, od čega 8 nesreća s ozlijeđenim osobama i 3 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna je osoba teško ozlijeđena, a 10 je osoba lakše ozlijeđeno.

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su:

  • nepoštivanje prednosti prolaska - 3 prometne nesreće,
  • u dvije  prometne nesreće utvrđen je alkohol,

Ukupno je kontrolirano 553 vozila i vozača, kojom prilikom je utvrđeno 262 prometna prekršaja od čega izdvajamo:

  • nepropisna brzina  - 77 prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje – 41 prekršaj,
  • vožnja pod utjecajem alkohola - 38 prekršaja,
  • vožnja „neregistriranim" motornim vozilom - 6 prekršaja,
  • nevezivanje sigurnosnog pojasa - 27 prekršaja,
  • ne korištenje zaštitne kacige – 4 prekršaja.

 Tijekom proteklog vikenda iz prometa je isključeno 46 vozača i 4 vozila.

 Događaje  koje izdvajamo:

U petak,  oko 10,20 sati, na cesti Fažana - Vodnjan, policijski službenici su uočili  motocikl marke Yamaha koji se kretao u smjeru Vodnjana, te su mu izdali  naredbu da se zaustavi, na što se vozač oglušio i nastavio vožnju do Vodnjana gdje je  zaustavljen. Provedenim nadzorom utvrđeno je  da motociklom upravlja 38-godišnjak iz Pule prije stjecanja prava na upravljanje  te da se na motociklu  nalaze ne pripadajuće reg. oznake. Provedenim preliminarnim testiranjem na opojne droge dobivena je pozitivna reakcija.  Vozač je uhićen doveden na Prekršajni sud u Puli, gdje mu je određeno zadržavanje  u zatvoru u trajanju od 14 dana.

U subotu, oko 0,30 sati u Labinskoj ulici u Puli dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Nesreća se dogodila kada je 65-godišnjak iz Pule  upravljajući osobnim automobilom marke Opel pulskih reg. oznaka kolnikom Labinske ulice u Puli, prilikom  pretjecanja  osobnog  automobila marke Škoda  bočnim dijelom Opela udario u bočni dio Škode, kojim je u istom smjeru upravljao 35- godišnjak  iz Pule. Nakon prometne nesreće vozač Opela se udaljio, no operativnim radom policije ubrzo je  pronađen. Provedenim nadzorom utvrđeno je da  je  35-godišnjak automobilom upravljao pod utjecajem alkohola  od 1,98 g/kg  te je smješten  u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.



Stranica