Stanje sigurnosti u prometu tijekom vikenda

Slika PU_I/stanje u prometuw.jpg

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su ukupno 23 prometne nesreće od čega 8 prometnih nesreće s ozlijeđenima osobama i 15 nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je 12 osoba, od kojih su dvije teško ozlijeđene, dok je 10 zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Foto: Ilustracija 

Vikend  od 01. do 03. lipnja 2012. godine

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su ukupno 23  prometne nesreće od čega  8 prometnih nesreće s ozlijeđenima osobama i 15 nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je 12 osoba, od kojih su dvije teško ozlijeđene, dok je 10 zadobilo lakše tjelesne ozljede.

 Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su:

  • neprilagođena brzina – 6 prometnih nesreća,
  • alkohol – 5 vozača. 

Ukupno je kontrolirano 477 vozila i vozača, kojom prilikom je utvrđen 261 prometni  prekršaj, izdvajamo: 

  • nepropisna brzina  - 87 prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje – 13 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 30 prekršaja,
  • vožnja „neregistriranim" motornim vozilom - 7 prekršaja,
  • nevezivanje sigurnosnog pojasa - 14 prekršaja.

 

Tijekom proteklog vikenda iz prometa je isključeno 35 vozača i 10 vozila, izdvajamo:

Jučer oko 04,45 sati, u Puli, na DC 21 kod ulice Valelunga u kontroli i nadzoru prometa pokušalo se zaustaviti osobni automobil pulskih registracijskih oznaka, koji se oglušio na znak ovlaštene službene osobe te je praćenjem zatečen u Koparskoj ulici, kojom prilikom je utvrđeno da vozilom upravlja 27-godišnji vozač iz Pule. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola (utvrđena koncentracija alkohola 1,98 g/kg) i prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je isključen iz prometa te je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Tijekom jučerašnjeg dana muškarac je doveden na Prekršajni sud u Puli, kojom prilikom mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana te je sproveden u zatvor.



Stranica