Stanje sigurnosti u prometu tijekom vikenda

Slika /2018/prometna policija motoristi4.jpg

Policijski službenici su i tijekom prethodnog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda, od 14. do 16. kolovoza 2020. godine, na području PU istarske evidentirano je 26 prometnih nesreća, od čega 11 nesreća s ozlijeđenim osobama i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a 13 osoba je lakše ozlijeđeno. Utjecaj alkohola evidentiran je u jednoj prometnoj nesreći.

Tijekom vikenda policijski službenici kontrolirali su  ukupno 667 vozača/vozila. Iz prometa je isključen 31 vozač i 3 vozila, a utvrđeno je 320 prekršaja, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 79 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 38 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 22 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 39 prekršaja
  • nekorištenje zaštitne kacige – 13 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 24 prekršaja
  • ostali prekršaji – 105 prekršaja

U petak, 14. kolovoza u 23.20 sati, u Osječkoj ulici u Puli, policijski službenici zaustavili su osobni automobil Audi, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Nadzorom vozila i vozača, utvrđeno je kako je vozač upravljao pod utjecajem alkohola od 1.74 g/kg te je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do otrežnjenja zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama određena mu je kazna u iznosu 10 tisuća kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od tri mjeseca.

 

 

Stranica