Stanje u prometu tijekom vikenda

Slika PU_I/promet.jpg

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave istarske dogodilo se 13 prometnih nesreća, od čega 3 nesreća s ozlijeđenima i 10 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ozlijeđene su 4 osobe – jedna je osoba zadobila teške, a 3 lakše tjelesne ozljede.

Foto: PU istarska

Vikend  17. do 19. veljače  2012. godine

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave istarske dogodilo se 13 prometnih nesreća, od čega 3 nesreća s ozlijeđenima i 10 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama  ozlijeđene su 4 osobe – jedna je osoba zadobila teške, a 3 lakše tjelesne ozljede.

 

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su:

  • neprilagođena brzina kretanja - 5 prometnih nesreća,
  • u 8 prometnih nesreća utvrđen je alkohol.

 

Ukupno je kontrolirano 420 vozila i vozača, kojom prilikom je utvrđeno 187 prometnih prekršaja, izdvajamo:

  • nepropisna brzina  - 60 prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje -16 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola - 32 prekršaja,
  • vožnja neregistriranim motornim vozilom - 8 prekršaja,
  • nevezivanje sigurnosnog pojasa - 17 prekršaja.

 

Tijekom proteklog vikenda iz prometa je isključeno 33 vozača i 8 vozila,  izdvajamo:

Dana 17. veljače 2012. godine (petak) oko 16,50 sati, 62-godišnji vozač iz Piceti upravljajući vozilom Fiat, kolnikom ceste u naselju Čepljani, uzrokovao je prometnu nesreću, na način da je s vozilom prešao na lijevu stranu kolnika namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, kojom prilikom je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio vozila Renault, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 50-godišnja vozačica iz Čepljani. Vozači su alkotestirani te je utvrđena koncentracija alkohola kod vozača Fiata od 2,09 g/kg, nakon čega je muškarac smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. U prometnoj nesreći lake tjelesne ozljede zadobila je vozačica  Renaulta.



Stranica