Stradali na motoru bez kacige

Slika PU_I/ZSCP.JPG

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 16,30 sati na županijskoj cesti 5096 (Bale – Rovinj) jedan je osoba teško stradala, dok je druga lakše ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je maloljetnik iz Rovinja, upravljajući motociklom Aprilia, pulskih registracijskih oznaka, u nepreglednom zavoju prema Rovinju, počeo pretjecati automobil Hondu, pulskih registracijskih oznaka, kojim je ispred njega upravljao 63-godišnjak iz Rovinja. Nakon što je s motorom prešao na suprotnu kolničku traku, mladić je prednjim dijelom Aprilie udario u autobus Setru, švicarskih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnji državljanin Srbije, a potom se odbio u Hondu, koju je prethodno pretjecao. Putnik na motociklu, također maloljetnik iz Rovinja, pao je na poklopac Honde, a vozač motocikla je nastavio kretanje te je na suprotnoj kolničkoj traci udario u osobni automobil Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji Zagrepčanin. Nakon udarca, motocikl se odbio i naposljetku zaustavio u svojoj prometnoj traci.

Maloljetnici prilikom vožnje nisu koristili zaštitne kacige te su u nesreći obojica ozlijeđeni, vozač teško, a suvozač lakše.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv dvojice mladića podnosi se optužni prijedlog.



Stranica