Stradali u prevrtanju teretnog vozila

Slika PU_I/vijesti/2013/autocesta.JPG

Jučer, 9. prosinca oko 8 sati na Istarskom ipsilonu izvan naselja Pazin, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško, a jedna lakše ozlijeđena.

Foto: Ilustracija  

Jučer,  9. prosinca oko 8 sati na Istarskom ipsilonu izvan naselja Pazin, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško, a jedna lakše ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 52-godišnjak  iz Svete Marije upravljao teretnim vozilom Mercedes, čakovačkih registracijskih oznaka, iz smjera Rogovića u smjeru Žminja. U  desnom zavoju, 52-godišnjak  je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad Mercedesom, udario u kameni usjek od kojeg se odbio, te prevrnuo na krov,  pri čemu je vozač ispao iz vozila. Ozlijeđenima u prometnoj nesreći,  pomoć je pružena u OB Pula gdje je utvrđeno da su  vozač i 56-godišnji putnik iz Dekanovca zadobili teške ozljede, dok je  drugi putnik,  48-godišnjak iz Dekanovca zadobio lakše ozljede.

Protiv vozača se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu redovnim putem.

Za vrijeme obavljanja očevida za sav promet  bila je zatvorena dionica Istarskog ipsilona od čvora Rogovići do čvora Žminj od 8,25 sati do 10,20 sati.



Stranica