Stradali u prometnoj nesreći na Istarskom ipsilonu

Slika PU_I/Ypsilon.jpg

U subotu, 22. lipnja oko 11 sati kod petlje Cerovlje na Istarskom ipsilonu dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže, a šest osoba lakše ozlijeđeno.

Foto: Ilustracija  

U subotu, 22. lipnja oko 11 sati kod petlje Cerovlje na Istarskom ipsilonu B-8 dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže, a šest osoba lakše ozlijeđeno.

Nesreća se dogodila kada je 45-godišnjak iz Zagreba upravljao automobilom Mercedes, bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka,  iz smjera Lupoglava u smjeru Cerovlja. U  jednom trenutku, vozač je započeo nepropisno pretjecati automobil koji se kretao ispred njega, pri čemu je zbog neprilagođene brzine ušao u tzv. škare,  u trenutku kada se iz suprotnog smjera kretao automobil Mitsubishi, bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 79-godišnji švedski državljanin, te je došlo do kontakta  Mercedesa i Mitsubishija.

Od siline udarca Mercedes se zarotirao i bočnim dijelom udario u metalnu zaštitnu ogradu, dok se Mitsubishi odbio i prednjim dijelom udario u prednji dio prednji automobila Nissan, poljskih nacionalnih oznaka, kojim je iz smjera Lupoglava u smjeru Cerovlja iza Mercedesa upravljao 36-godišnji poljski državljanin. Naime, vozač Nissana je tada u cilju izbjegavanja sudara skrenuo u desno  i udario u metalnu zaštitnu ogradu. Mitsubishi je potom u zanošenju i rotiranju zadnjim dijelom udario u prednji dio automobila Peugeot, pulskih reg. oznaka kojim je iza Nissana,  upravljao 68-godišnjak iz Kaštelira.

U nesreći je putnica iz Mitsubishija, 70-godišnja švedska državljanka  zadobila teške ozljede, te je zadržana na liječenju u KBC Sušak, dok je  vozačima Mercedesa,  Mitsubishija i  Nissana , te troje putnika iz Nissana,  34-godišnjoj poljskoj državljanki i  dvoje djece pomoć pružena u OB Pula gdje su im utvrđene lakše ozljede.

Protiv 45-godišnjaka iz Zagreba se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje  prometne nesreće u cestovnom prometu redovnim putem.



Stranica