Strani policajci na info punktu u Umagu

Slika PU_I/vijesti/2018/umag turs1 - kopija.JPG

Foto: PU istarska

Odjel prevencije Policijske uprave istarske je nastavio s provođenje preventivnih aktivnosti pa je tako u nedjelju, 22. srpnja, na prostoru održavanja ATP turnira u Umagu, održan info punkt, na kojem su sudjelovali i umaški policajci te strani policijski službenici koji ovog ljeta borave u Istri u sklopu projekta Sigurna turistička sezona.

Poljski policijski službenici Agnieszka Bury, Zdzislaw Dworzynski i Jakub Subocz, mađarski policijski službenik Lajos Magyar, njemački policijski službenik Vanja Šćekić, slovenski policijski službenik Daniel Vedernjak te austrijski policijski službenici Ruzica Petrusic i Stefan Buzanich dijelili su letke na stranim jezicima turistima. Riječ je o letcima koje je Policijska uprava istarska osmislila u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije te turističkim zajednicama gradova i općina u Istri, a kroz koje se na primjeren način savjetuju turiste o podizanju razine samozaštitnog ponašanja u vrijeme godišnjih odmora. Također su anketirali turiste, kako bi ispitali njihov osjećaj sigurnosti, zadovoljstvo radom policije i dobili mišljenje o nazočnosti stranih policijskih službenika, kao ispomoći hrvatskim kolegama.

Prema rezultatima prošlogodišnje evaluacije, koju je proveo Odjel prevencije, 31.8% anketiranih turista Republiku Hrvatsku kao mjesto za godišnji odmor odabire zbog sigurnosti destinacije, dok se 85.4% stranih i 93.2% domaćih turista u Istri osjeća sigurnije ili podjednako sigurno, kao i na ostalim destinacijama na kojima su do sada provodili godišnje odmore.  Ovo je pokazatelj kako je sigurnost važan faktor turista kod odabira destinacije.

Ovakav oblik preventivnih aktivnosti putem edukativno preventivnih info punktova i neposrednog razgovora sa turistima istarska policija provodi već osmu godinu, a sa sličnim aktivnostima nastavit će i u nastavku turističke sezone.



Pisane vijesti