Sutra kontrola korištenja pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Slika /2022/pojas.jpg

Policijski službenici sutra će kontrolirati koriste li vozači i putnici sigurnosni pojas te poštuju li vozači odredbe o nekorištenju mobitela

Foto: Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula-Pola će u srijedu 23. kolovoza 2023. od 15 do 20 sati, provesti preventivno-represivnu prometnu akciju ''Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje''.

Na području Postaje prometne policije Pula-Pola ove je godine utvrđeno 8.937 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 1.972 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 1.211 prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Pravilno vezivanje sigurnosnim pojasom smanjuje rizik od ozljeđivanja te pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda  pri prometnim nesrećama stoga apeliramo na vozače i putnike u motornim vozilima da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom, te da tijekom vožnje ne koriste mobitel i druge uređaje uporabom ruku, budući da njihovo korištenje tijekom upravljanja vozilom značajno umanjuje sposobnost pravovremenog reagiranja.

Najave