Sutra preventivna aktivnost Noć bez alkohola i droga

Slika /2018/policija mračna.JPG

Sutra od 20 do 22 sata policija će provesti preventivnu aktivnost ''Noć bez alkohola i droga''.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola provest će sutra od 20 do 22 sata preventivnu aktivnost ''Noć bez alkohola i droga''.

Preventivna aktivnost provodit će na info punktu u Puli, na Trgu Portarata, na kojem će policijski službenici informirati građane o opasnostima upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te o prekršajnim i kaznenim odredbama propisanima za vožnju pod utjecajem alkohola i droga, uz omogućavanje građanima podvrgavanje alkotestu kako bi se vozače odgovorilo od eventualne nakane da nakon konzumiranja alkohola upravljaju vozilom.

Cilj preventivne aktivnosti je utjecati na vozače da nakon konzumacije alkohola i droga ne  upravljaju vozilom, odnosno prevenirati vožnju pod utjecajem alkohola i droge, kao jednih od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Naime, pod utjecajem alkohola, vozači relativiziraju opasnost i precjenjuju svoje vozačke sposobnosti te postaju neoprezni i skloni ignoriranju prometnih propisa, a već i male količine alkohola, zbog utjecaja na vozačeve sposobnosti, bitno utječu na sigurnost u prometu. Jedna je od najvećih zabluda vozača kako su sposobni za upravljanje vozilom ''iako su se malo razveselili uz čašicu''.

Posjetiteljima će policija  dijeliti informativni letci o opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola i droge, kao podsjetnik na opasnosti vožnje u alkoholiziranom stanju i stanju pod utjecajem droga te obvezu poštivanja prometnih propisa kako bi se doprinijelo višoj razini sigurnosti u prometu.

Stranica