Sutra u Istri 24-satni nadzor brzine kretanja vozila

Slika /2018/brzina2.JPG
Foto: Ilustracija

Ovog tjedna diljem Europe provodi se ROADPOL-ova akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila te se u okviru pojačanih mjera u petak, 21. travnja od 00.00 do 24.00 sata, provodi 24-satni nadzor brzine.

Akcija se provodi i na području Policijske uprave istarske te je u tu svrhu policija pozvala građane da predlože lokacije na kojima žele da se kontrolira brzina kretanja. Policijska uprava istarska zaprimila je ukupno 25 prijedloga građana te im ovim putem na tome zahvaljujemo. Dio njihovih prijedloga je usvojen te će se na tim lokacijama i provesti ova akcija. Osim lokacija koje su predložili građani, policija će nadzirati brzinu i na lokacijama na području Istre, na kojima se prema statističkim pokazateljima događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.

Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe. Ove godine u Istri su u prometnim nesrećama poginule su četiri osobe, a troje je stradalo upravo zbog neprilagođene ili nepropisne brzine kretanja. Osam osoba je zbog prekoračenja brzine teško ozlijeđeno, a 19 osoba zadobilo je lake tjelesne ozljede.

Policijska uprava istarska poziva stoga vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama, da voze oprezno i vode računa o svojoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu. Zapamti da o tebi ovisi želiš li ostati živ i sačuvati živote drugih.
 

Najave