Sutra u Istri 24-satni nadzor brzine kretanja vozila

Slika /2024/roadpol brzina.jpg

U provođenje akcije bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa

Foto: Ilustracija

Ovog tjedna diljem Europe provodi se ROADPOL-ova akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila te se u okviru pojačanih mjera u petak, 19. travnja od 00.00 do 24.00 sata, provodi 24-satni nadzor brzine kretanja.

Akcija se provodi i na području Policijske uprave istarske te je u tu svrhu policija pozvala građane da predlože lokacije na kojima žele da se kontrolira brzina kretanja. Policijska uprava istarska zaprimila je ukupno 40 prijedloga građana te ovim putem zahvaljujemo svima koji su svojim prijedlozima željeli doprinijeti poboljšanju stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Većina prijedloga građana je usvojen, osim onih na kojima nisu ispunjeni uvjeti za sigurno provođenja nadzora brzine kretanja.  

Osim lokacija koje su predložili građani, policija će nadzirati brzinu i na lokacijama na području Istre, na kojima se prema statističkim pokazateljima događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.

Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe. Prošle godine u Istri je u prometnim nesrećama poginulo 20 osoba, a deset ih je stradalo upravo zbog neprilagođene ili nepropisne brzine kretanja.

Policijska uprava istarska poziva stoga vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama, da voze oprezno i vode računa o svojoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu. Zapamti da o tebi ovisi želiš li ostati živ i sačuvati živote drugih.
 

Priopćenja