Svečano otvaranje Godine Milosrđa u Valbandonu

Slika PU_I/vijesti/2016/misa .jpg

Foto: PU istarska

U crkvi bl. Miroslava Bulešića u Valbandonu, danas, 13. svibnja održana je svečanost povodom otvaranja Godine Milosrđa u Valbandonu.

Naime, dekretom Vojnog ordinarija u Republici Hrvatskoj, mons. Dr. Jure Bogdana, policijska crkva bl. Miroslava Bulešića u Valbandonu proglašena je hodočasničkom crkvom za Vojnu biskupiju, u ovoj Izvanrednoj Godini Milosrđa koju je odredio Papa Franjo. Svečanu misu predvodio je biskup u miru mons.Ivan Milovan zajedno savlč. mr. Ilijom Jakovljevićem, policijskim kapelanom za Policijsku upravu istarsku i Don Ivanom Borićem.

Mons. Ivan Milovanje u svojoj propovjedi istaknuo da je papa Franjo u jesen 2015. godineproglasio izvanrednu Godinu Milosrđa. Dodao je kako je ova jubilarna godina, prilika za sve kršćane da se približe Bogu. Također je citirao ono što je bl. Miroslav Bulešić često spominjao crveno i bijelo mučeništvo te ispričao crtice iz života bl. Miroslava Bulešića koje  svjedoče o njegovom životu punom milosrđa i požrtvovnosti za običan puk napaćen ratnim strahotama i neimaštinom.

Misnom slavlju su nazočili načelnik Policijske uprave istarske Dragutin  Cestar, načelnik PU karlovačke, Tomislav Kotić, Voditelj Samostalne službe MUP-a za suradnju s Vojnim ordinarijatom Josip Zagorščak, te predstavnici Hrvatske ratne mornarice i vojske predvođeni Argeo Mejakom, zapovjednikom Odjeljka pomorske baze sjever. Prisutnima se obratio načelnik  Cestar koji je u ime Policijske uprave istarske srdačnopozdravio sve prisutne i izrazio posebnu radost i zadovoljstvo što je upravo policijska crkva bl. Miroslava Bulešića u Valbandon proglašena hodočasničkom crkvom za vojnu biskupiju u ovoj izvanrednoj Godini Milosrđa. „Uvjeren sam da radost i zadovoljstvo dijele i svi djelatnici PU istarske te da ćemo svi zajedno biti na usluzi hodočasnicima i pružiti imsvu potrebnu pomoć“ rekao je Cestar.

Svečano misno slavlje  uveličali sučlanovi crkvenog zbora fažanske župei brojni policijski službenici.



Stranica