Teška prometna nesreća u Zagrebačkoj ulici u Puli

Slika /2018/prometna nesreća5.jpg

Protiv obojice vozača podnosi se kaznena prijava jer su kršili prometne propise i izazvali prometnu nesreću s teže ozlijeđenim osobama

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 18.40 sati u Zagrebačkoj ulici u Puli, ozlijeđene su tri osobe.

Nesreća se dogodila kada se 18-godišnjak, koji je bio zaustavljen djelomično na nogostupu u Zagrebačkoj ulici, počeo uključivati u promet automobilom, pulske registracijske oznake, a da pritom nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom. Pritom je došlo do kontakta između njegovog vozila i automobila, pulske registracijske oznake, kojim je kolnikom Zagrebačke ulice neprilagođenom brzinom upravljao drugi 18-godišnjak. Od siline udarca, drugi automobil popeo se na nogostup i udario u maloljetnu pješakinju te ju je odbacio na žičanu ogradu parkirališta. Automobil je nastavio kretanje i udario prednjim dijelom u betonsku ogradu, gdje se zaustavio.

Vozač drugog automobila zadobio je u nesreći lakše ozljede, dok je njegov maloljetni suputnik teže ozlijeđen, kao i maloljetna pješakinja.

Budući da su i jedan i drugi vozač kršeći prometne propise izazvali prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe teže ozlijeđene, protiv njih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja