Teško ozlijeđen mopedist

Slika PU_I/vijesti/auto_policija04.jpg

U petak, 29. lipnja oko 16.50 sati u Rovinju, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 26-godišnjak upravljao automobilom VW Golf, daruvarske registarske oznake, kolnikom Ulice braće Božić.

Foto: Ilustracija  

U petak, 29. lipnja oko 16.50 sati u Rovinju, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 26-godišnjak upravljao automobilom VW Golf, daruvarske registarske oznake, kolnikom Ulice braće Božić. Dolaskom do raskrižja s Balskom ulicom, vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja, prednjim dijelom udario u zadnji dio automobila Hyundai, novogradiške registarske oznake, kojim je u istom smjeru,  pod utjecajem alkohola  od 0.79 promila, upravljao 25-godišnjak, koji je usporavao radi skretanja u desno.  U zanošenju, Golf je udario u moped Piaggio, pulske registarske oznake, kojim je kolnikom Ulice braće Božić u istom smjeru upravljao 30-godišnjak, koji je od siline udarca pao na kolnik. U nesreći je teško ozlijeđen vozač mopeda te mu je pomoć pružena u OB Pula.

Protiv vozača VW Golfa podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, dok se protiv vozača Hyundaia podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica