Teško ozlijeđen motociklist

Slika PU_I/kaciga.JPG

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 14,30 sati na raskrižju županijske ceste 5002 (Vrsar – Novigrad) i Ulice Ograde u Funtani, teže je ozlijeđen 68-godišnji vozač motocikla.

Nesreća se dogodila kada se 68-godišnjak iz Funtane, na motociklu Yamaha, pulskih registracijskih oznaka, kretao županijskom cestom iz smjera Vrsara prema Poreču. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Ograde, muškarac je zbog neprilagođene brzine kretanja počeo naglo kočiti, prilikom čega je pao s motora i teže se ozlijedio.

Provedenim izvidima utvrđeno je kako je 68-godišnjak na glavi imao nepropisnu, nehomologiranu kacigu, koja nije bila pričvršćena te se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Najveći broj težih stradavanja vozača mopeda i motocikla događa se zbog nekorištenja ili nepropisnog korištenja zaštitnih kaciga. Policijska uprava istarska stoga još jednom podsjeća građane da za vrijeme vožnje na motoru ili motociklu koriste homologirane kacige, koje moraju biti propisno i uredno pričvršćene.



Stranica