Teško ozlijeđena pješakinja u Puli

Slika PU_I/pjesacki01.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 17,30 sati u Ulici Veruda u Puli teško je ozlijeđena 62-godišnja pješakinja.

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 17,30 sati u Ulici Veruda u Puli teško je ozlijeđena 62-godišnja pješakinja.

Nesreća se dogodila kada je 32-godišnjak iz Pule, kolnikom ulice Veruda, upravljao vozilom marke Seat Ibiza, pulskih registarskih oznaka. Muškarac se nije kretao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno brzinom da može zaustaviti vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz, već je dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza na raskrižju s Ulicom Valsaline, prednjim dijelom Seata udario u 62-godišnju pješakinju. Žena je prelazila kolnik Ulice Veruda preko obilježenog pješačkog prijelaza te je od siline udara nabačena na vozilo, nakon čega je pala na tlo i zadobila teške tjelesne ozljede.

Radi počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, protiv 32-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Puli.  

                                                                                                       

Kako bi se povećala sigurnost pješaka, kao jedne od najugroženijih skupina sudionika u prometu, Policijska uprava istarska apelira na vozače da povećaju oprez i uvažavaju pješake u prometu:

  • Usporite vozila kada se približavate pješačkom prijelazu zbog propuštanja pješaka koji prelaze kolnik!
  • Zaustavite vozilo ispred pješačkog prijelaza kada su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom i kad tek stupaju na pješački prijelaz!
  • Ne parkirajte vozilo na nogostupu, u raskrižju i na pješakom prijelazu!


Stranica