Teže ozlijeđen biciklist

Slika PU_I/biciklisti u prometu.jpg

Jučer oko 16.50 sati, izvan naselja Rakalj, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđen biciklist.

Foto: Ilustracija

Jučer oko 16.50 sati, izvan naselja Rakalj, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđen biciklist. Nesreća se dogodila kada je 32-godišnji njemački državljanin upravljao biciklom iz smjera Raklja prema Uvali Kalavojna. U jednom je trenutku, zbog neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad biciklom i pao na tlo. Ozlijeđeni biciklist je, nakon što su mu djelatnici HMP Pula pružili pomoć na mjestu događaja, prevezen u OB Pula, gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozljede.

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća s biciklistima i povećala njihova sigurnost, PU istarska podsjeća vozače bicikla na slijedeće:

  • krećite se što bliže desnom rubu kolnika, a ako vas je više, obavezno se krećite jedan iza drugoga
  • nemojte bez potrebe dizati ruke sa upravljača jer je to opasna radnja i lako se izgubi kontrola nad biciklom
  • noću, a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, obucite reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću i uključite svjetla kako bi vas drugi sudionici u prometu mogli pravovremeno uočiti i sigurno zaobići.

Također podsjećamo da su biciklisti mlađi od 16 godina obavezni na glavi imati zaštitnu kacigu. Stariji od 16 godina nisu obavezni nositi na glavi zaštitnu kacigu ali oni koji nose zaštitnu kacigu dobar su primjer kojeg bi trebali slijediti i drugi biciklisti sve u interesu bolje zaštite i veće sigurnosti.

 

Biciklisti pažnja!                 



Stranica