Tijekom prometne akcije vozači mopeda i motocikla poštivali prometne propise

Slika /2018/prometna policija4.JPG

Policijski službenici su i tijekom ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija
 
Tijekom produženog vikenda, od 28. travnja do 1. svibnja, je na području Policijske uprave istarske evidentirano 16 prometnih nesreća, od čega devet prometnih nesreća  s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je 12 osoba, dvije su osobe teško ozlijeđene, a 10 osoba je zadobilo lakše ozljede. Alkohol kao uzrok evidentiran je u šest prometnih nesreća.
 
Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 358 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 16 vozača i dva vozila. Utvrđeno je 234 prekršaja, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 118 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 33 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 14 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 22 prekršaja
  • neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 2 prekršaja
  • ostali prekršaji – 45 prekršaja
 
U subotu, 29. travnja oko 4.35 sati, 34-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2.23 promila upravljao automobilom Mercedes kolnikom Ulice Partizanski put u Puli. Vozač je isključen iz prometa te mu je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena novčana kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U subotu, 29. travnja od 10 do 14 sati, na području čitave policijske uprave provedena je prometna akcija „Kontrola vozača mopeda i motocikala“. Kontrolirano je ukupno 30 vozača mopeda i motocikala. Utvrđen je ukupno 21 prekršaj vozača drugih vozila, dok prekršaji vozača mopeda i motocikala nisu utvrđeni.
 

Priopćenja