Tradicionalni susret hrvatske, slovenske i talijanske policije

Slika PU_I/vijesti/2016/srečanje1 - kopija.jpg

Foto. Ilustracija

Povodom nadolazećih blagdana, 17. prosinca, u prostorijama Policijske uprave Trst, održan je tradicionalni susret predstavnika hrvatske, slovenske i talijanske policije, kojim je obilježena još jedna godina uspješne suradnje.

Susretu su nazočili questor Policijske uprave Trst Antonio Maiorano, načelnica granične policije Irene Tittoni, direktor Policijske uprave Koper Danimir Rebec sa suradnicima, načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar sa suradnicima te načelnica Policijske uprave primorsko-goranske Senka Šubat sa suradnicima.

Svake godine, već više od tri desetljeća, običaj je da se predstavnici policija triju susjednih zemalja, koje tijekom godine svakodnevno surađuju na operativnoj razini, sretnu osobno i na najvišoj razini. Simbolično razmjenjuju košare s prigodnim darovima, čestitaju si nadolazeće blagdane te razmjenjuju mišljenja o dosadašnjoj suradnji. Tako je bilo i ove godine pa je domaćin susreta questor Maiorano zahvalio svima na dosadašnjoj suradnji, pri čemu je naglasio kako takvu dobru suradnju treba i dalje razvijati.

Prigodnim riječima, potvrđujući vrlo dobru međusobnu suradnju i spremnost za nastavak i unapređenje suradnje u narednom razdoblju u interesu boljitka stanovnika svih triju zemalja, prisutnima su se obratili  direktor Danimir Rebec, načelnik Dragutin Cestar i načelnica Senka Šubat. Načelnik Cestar zahvalio se svima na dobroj suradnji, osobito  tijekom turističke sezone, ali i na kontinuirano dobroj suradnji na drugim segmentima policijskog posla, kao što su suzbijanja prekograničnog kriminaliteta, nezakonitih migracija i drugih kažnjivih radnji.



Stranica