Tražio povrat novca za proizvod koji je uzeo bez plaćanja

Slika /2018/policija grb.jpg

Osumnjičeni je proizvod uzeo s police i učinio ga vizualno korištenim, nakon čega je tražio od djelatnice povrat novca

Foto: Ilustracija
 
Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 40-godišnjak počinio kazneno djelo prijevara.
 
Naime, muškarac je 7. srpnja u trgovini u Novigradskoj ulici u Umagu uzeo set alata s police, skinuo ambalažu i zaštitu te je proizvod vizualno učinio korištenim. S takvim alatom došao je na info pult te je od djelatnice tražio povrat novca. Budući da nije imao račun, djelatnica nije mogla obaviti povrat te mu je vratila alat, a počinitelj se udaljio iz trgovine s alatom kojeg nije platio. Time je pravnu osobu iz Zagreba oštetio za nekoliko stotina eura.
 
Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.
 
Budući da je, kada su ga policijski službenici uhitili, muškarac kod sebe imao teleskopsku palicu i jednu tabletu Subotex, protiv njega se pokreće i prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Priopćenja