Treća komponenta projekta ''Živim život bez nasilja'' u Umagu

Slika PU_I/vijesti/2014/umag treća komponenta tekst.JPG

Foto: PU istarska

Učenici sedmih razreda osnovne škole Marije i Line u Umagu, proveli su jučer treću, završnu, komponentu nacionalnog preventivnog projekta ''Živim život bez nasilja''.

U trećoj komponenti, koja je provedena u suradnji policijskih službenika za prevenciju i županijske koordinatorice u osnovnim školama za provođenje preventivnih programa, učenici su, temeljem dobivenih informacija i stečenih znanja u prve dvije komponente, imali priliku dati svoje mišljenje o nasilju općenito te o izgradnji kulture nenasilja kroz natjecanje u izradi likovnih i literarnih radova kao i kroz tematsku završnu radionicu.

Dva tročlana povjerenstva, jedno za likovne te jedno za literarne radove, izabralo je po tri najbolja rada, a kao najbolji rad u osnovnoj školi 'Marije i Line izabran je likovni rad učeniceAndree Ive Ojdanić.

Učenici čiji su radovi odabrani kao najbolji dobili su prigodne nagrade, a najbolji rad biti će proslijeđen MUP-u RH, Službi za prevenciju te će naknadno konkurirati za najbolji rad na nacionalnoj razini.  

Inače, nacionalni preventivni projekt ''Živim život bez nasilja'' od školske godine 2013./2014.  provodi se u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a provođenje aktivnosti usmjereno je na učenike sedmih razreda osnovnih škola, s ciljem preveniranja nasilja u obitelji, nasilja prema ženama i nasilja među mladima. Nakon provedene završne komponente projekta u osnovnoj školi Marije i Line, u radu s učenicima vidljiv je pozitivan utjecaj dobivenih znanja i informacija na formiranje njihovih stavova o nasilju i promoviranju kulture nenasilja i tolerancije.    



Stranica