Troje teže ozlijeđenih u prometnoj nesreći kraj Pazina

Slika PU_I/auto_policija07.jpg

Tri su osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 11. svibnja oko 11,30 sati na području Pazina.

Foto: Ilustracija  

Tri su osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 11. svibnja  oko 11,30 sati na području Pazina. Nesreća se dogodila kada je 26-godišnjak iz okolice Rijeke upravljao motociklom Kawasaki, riječkih registracijskih oznaka kolnikom županjske ceste, iz smjera Motovuna u smjeru Karojbe. U oštrom desnom zavoju, 25-godišnjak je zbog neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je prednjim dijelom udario u prednji dio automobila VW Golf, talijanskih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 39-godišnjak s područja Motovuna. Na tu nesreću naišao je motocikl Yamaha, riječkih registracijskih oznaka kojim je  iz smjera Motovuna upravljao 44-godišnjak iz okolice Rijeke, te je u kočenju zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik.

Ozlijeđeni u prometnoj nesreći su vozilom HMP prevezeni u KBC Sušak gdje je utvrđeno da su dvojica vozača i putnica s  motocikla Kawasaki, 21-godišnjakinja s okolice Rijeke teže ozlijeđeni dok putnica s Yamahe, 36-godišnjakinja s okolice Rijeke, nije zadobila ozljede. Vozaču automobila pružena je pomoć na HMP Pazin gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Protiv vozača „Kawasakija“ se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu dok se protiv vozača „Yamahe“ podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica