Trojica dobila po 15 dana zatvora zbog prometnih prekršaja

Slika /2023/policija2.jpg

Policijski službenici uhitili su vozače i priveli ih radi počinjenih prekršaja, a nadležni sud odredio im je zadržavanje u zatvoru

Foto: Ilustracija

Porečka je policija tijekom kontrola u prometu na području Višnjana zaustavila tri vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola, a neki su počinili i druge prekršaje.

U petak, 7. srpnja oko 17.10 sati u mjestu Benčani policijski službenici zaustavili su 55-godišnjaka koji je automobilom, pulske registracijske oznake, krivudao po cesti. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja automobilom iako mu je oduzeta vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola od 2.23 promila. Policijski službenici uhitili su muškarca zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja te su ga uz optužni prijedlog doveli nadležnom sudu, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

Istog dana oko 21.50 kod skretanja za naselje Barat policijski službenici zaustavili su automobil, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 53-godišnjak. Alkotestiranjem je utvrđeno kako muškarac upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.50 promila, i to u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neodazivanja na izvanredni liječnički pregled. Policijski službenici uhitili su vozača i privremeno mu oduzeli automobil, s obzirom da je riječ o recidivistu koji je već pravomoćno kažnjavan za određene prometne prekršaje. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nadležni sud odredio mu je zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

Istu kaznu dobio je i 28-godišnjak kojeg su sljedećeg dana oko 20.25 sati policijski službenici zaustavili u Istarskoj ulici. Muškarac je upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, a obavljenim provjerama utvrđeno je kako muškarac vozi prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije te da je također recidivist u činjenju prometnih prekršaja, radi čega su mu policijski službenici privremeno oduzeli vozilo. Osim automobila, policijski službenici oduzeli su od 28-godišnjaka i dva boksera koja je imao kod sebe, kao i ogrlicu u kojoj se nalazio nož. Policijski službenici predmete su oduzeli jer su se radi o predmetima čija je osnovna namjena napad i nanošenje ozljeda. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, nadležni sud odredio je 28-godišnjaku zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.
 

Priopćenja